Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا مجتبی شفیعی روز یکشنبه در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که کمیسیون سوانح مترو شب گذشته تشکیل جلسه داد اما هنوز به صورت صد در صد به قطعیت نرسیده اند، افزود: البته برداشت بنده که حاصل اظهارات راهبر، کارشناسان فنی، صوت و فیلم این حادثه است، عامل اصلی، پنج خطای راهبر شامل سرعت غیرمجاز، قطع ATP، توقف بی‌جا، بی توجهی به سوزن و چراغ قرمز بوده و راهبر در آن لحظه که از نظر روحی و جسمی هوشیار نبوده و تمرکزی بر وظیفه خود نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه راهبر قطار ۱۸ سال سابقه و ۲ مورد خطا در گذشته داشته اما راهبر غیرحرفه ای نبوده، ادامه داد: این حادثه در روز چهارشنبه یکم دی ماه ساعت ۷:۰۴ دقیقه رخ داد و بنده ۷:۲۰ دقیقه در محل حضور یافتم که متصدیان ایستگاه در حال تخلیه مسافران بودند.

به گفته شفیعی قطاری که به نظر می رسد مقصر اصلی بوده از کرج وارد ایستگاه چیتگر شده اما از آنجایی که پیش از ورود به ایستگاه سرعت غیرمجاز داشته راهبر، ATP را خاموش می کند تا ترمز اضطراری نگیرد و وارد ریل جانبی شده و مسافرگیری می کند و بعد از آن چراغ فرمان قطار در مقابل راهبر قرمز بوده و باید قطار متوقف می شد که قطار اکسپرس عبور کند اما چون ای تی پی را خاموش  و بدون توجه به سیگنال  قرمز، وارد خط اصلی می شود.

وی افزود: در این میان قطار اکسپرس که ATP آن فعال بوده و راهبر حرفه ای داشته که از آن هم تشکر کردیم عکس العمل مناسب نشان داده و ۴۹۰ متر پیش از ورود به ایستگاه،ATP آن فعال شده و راهبر قطار اکسپرس تمام سیستم ها را فعال می کند به گونه ای که سرعتش از ۷۰ کیلومتر به ۲۰ کیلومتر می رسد به همین دلیل شدت برخورد بالا نبوده و لوکوموتیو اکسپرس از ریل خارج و متوقف می شود.

وی یادآور شد: جالب است که یک قطار از روبرو می آمده که با آلارم ترمز قبل از ورود به ایستگاه چیتگر متوقف می‌شود.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه اشکال‌های فنی و ضعف در سیگنالینگ و مرکز کنترل نیز وجود داشته، گفت: یکی از مشکلات ما این است که راهبر می‌تواند ATP را قطع کند البته براساس آیین نامه نباید این کار را انجام دهد اما چون ضعف سیستم زیاد است در سالهای اخیر این اتفاق بین راهبرها عرف شده و هفت مورد برخورد قطار از سال های ۸۰ تا ۹۶ ثبت شده که به علت قطع ATP بوده؛ البته هشدارهایی در این خصوص داده شده که به آن توجه نشده است.

شفیعی ، گفت: همچنین حفاظت فیزیکی خط ۵ مترو اشکالاتی دارد و گزارشاتی مبنی بر تخریب در سالهای اخیر وصول شده و احتمال آسیب به تجهیزات وجود دارد که برنامه ای برای حفاظت فیزیکی  این خط در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: مشکل دیگر ما فرسودگی تجهیزات است که بارها اعلام کردیم باید قطارهایمان اورهال شود و سیستم سیگنالینگ قوی لازم است.

شفیعی با بیان اینکه سیستم خط ۵ متعلق به ۲۰ سال قبل است و فرسودگی قطعه ها و ترمز باید حل شود اذعان داشت: متاسفانه از سال ۹۵ تجهیزات خریداری نشده و انبار قطعات حساس خالی است، ما تازه سفارش ها را ثبت کردیم اما چند ماه طول می کشد که به دستمان برسد.

معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: در این حادثه شرایط تخلیه مسافران نیز به دلیل ارتفاع واگن از سطح زمین نامطلوب بود چرا که پلکانی وجود نداشت و برخی از افراد به دلیل پریدن از واگن ها دچار مصدومیت شدند.

وی با بیان اینکه ۳ قطار در ایستگاه متوقف شده بود و مسافران سر در گم بودند، گفت: با فراخوانی تمام اتوبوس و تاکسی های اطراف به ایستگاه چیتگر، در حدود ۳۰ دقیقه پایانه و ایستگاه از مسافر تخلیه شد؛ اما خبر رسید که در ایستگاه قبلی یعنی ورد آورد و ایستگاه بعدی چیتگر یعنی صادقیه با تراکم مسافر روبرو هستیم که بلافاصله با تامین ۱۰۰ اتوبوس، مسافران را از ایستگاه ورود آورد و صادقیه جابجا و در پیک عصر تمرکز ما در ایستگاه صادقیه بود.

شفیعی افزود: با هماهنگی شهرداری ۵۰ دستگاه اتوبوس از کرج گرفتیم و در مجموع ۱۵۵ اتوبوس بین ایستگاه صادقیه و ورد آورد حرکت کردند،کار کم نظیری بود چرا که ۶۵ هزار مسافر با سیستم اتوبوسرانی جابجا شدند.

معاون شهردار تهران گفت: در ایستگاه چیتگر ۲ خط اصلی و ۲ خط جانبی برای استقرار و مسافر گیری وجود دارد که قطارهایی که می خواهند مسافر گیری کنند به این خطوط جانبی می‌آیند و خط های  اصلی برای عبور قطار اکسپرس پیش بینی شده است.

شفیعی با بیان اینکه  ۲۴۵ کیلومتر شبکه مترو فعال است که یک میلیون و ۲۰۰ هزار جابجایی به صورت روزانه انجام می شود، اذعان داشت: سرفاصله حرکت نیز بین ۴ تا ۱۵ دقیقه است.

معاون شهردار تهران گفت: خط ۵ مترو نیز با ۴۳ کیلومتر دارای ۱۱ ایستگاه است که به طور میانگین روزانه ۱۰۰ هزار جابجایی دارد، این خط۱۹۴ واگن فعال دارد که با سرفاصله ۱۰ دقیقه فعالیت می کنند.

شفیعی تاکید کرد: ۴۰ درصد قطارها باید اورهال شود.

برچسب‌ها شورای شهر قطار ملی مترو شهرداری تهران خط حادثه شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر قطار ملی مترو شهرداری تهران شورای شهر قطار ملی مترو شهرداری تهران خط حادثه شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه معاون شهردار تهران ایستگاه چیتگر قطار اکسپرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۲۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلف شدن ۵۷ گوسفند در برخورد قطار با گله در قزوین

عکس آرشیوی است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، حجت الله مددخانی شامگاه یکشنبه در این خصوص اظهار کرد: در حادثه برخورد قطار با گله گوسفند در حوالی آبیک ۵۷ راس گوسفند تلف و ۲ چوپان مصدوم شدند.

فرماندار شهرستان آبیک با ناگوار خواندن این حادثه تصریج کرد: در این حادثه علاوه بر ۵۷ گوسفند، ۲ چوپان نیز از ناحیه دست و سر مجروح شدند که مراحل درمانی را سپری می کنند.

مددخانی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه برای تردد در این منطقه پل زیر گذر احداث شده است، اما چوپانان گله را از روی ریل عبور داده که منجر به وقوع چنین اتفاق تلخی شده است.

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • ایستگاه شهید سلطانی متروی کرج خرداد افتتاح می‌شود
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • علت اختلال خط ۵ متروی تهران مشخص شد
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • تلف شدن ۵۷ گوسفند در برخورد قطار با گله در قزوین
  • تلف شدن ۵۷ رأس گوسفند در برخورد با قطار
  • کشف سکه های دوره اشکانی از مسافر قطار در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • تلف شدن ۵۷ راس گوسفند در برخورد با قطار در آبیک
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد